No comments yet

“Van de Chinese muur tot de muur van Trump”

Dat dhr. Marc Gevaert een begenadigd spreker is, wisten we reeds geruime tijd.
Ook nu heeft hij de Culturaafansl opnieuw verrast tijdens zijn “causerie”, zoals hij zijn lezing zelf graag noemt, met zijn uitgebreide kennis van historische feiten, gedetailleerde kennis van de problemen en de causaal verband tussen oorzaak en gevolg.                       

“Met de val van het IJzeren Gordijn en de Berlijnse Muur hadden we kunnen hopen dat dergelijke bouwsels voorgoed tot het verleden behoorden. Niets is minder waar, aan een muur tussen Israël en Palestina wordt al geruime rijd gebouwd en als het van president Trump afhangt komt er ook  een 1.600 kilometer lange muur tussen de Verenigde Staten en Mexico. Marc Gevaert vertelt hoe de belangrijkste van die muren tot stand kwamen en verdwenen of aftakelden zonder hun doel bereikt te hebben.”

Wie er niet bij was …. volgende keer zeker doen !

Post a comment