No comments yet

Kermisconcert ‘Aperitief met Mozart’

Zondag 7 juni 2019, kermiszondag in Aalter-Brug en het wordt stilaan een traditie dat ‘Le Collectif Musical’ ons komt verrassen met een mooi gekozen programma klassieke muziek.
Dit jaar kregen we 2 mooie composities van W.A. Mozart te horen, afgewisseld met een indrukwekkend werk van, de voor ons nog onbekende componist Peteris Vasks. Jacques Offenbach deed harten smelten met ‘Les larmes de Jacqueline’ waarin de melancholische cello het solistenwerk kreeg.
Carl Nielsen nam ons dan weer mee naar de muziek uit het hoge noorden en als bis nummer kregen we als verrassing ‘Valse Sacrée’ van Fréderic Devreese te horen. Componist van eigen bodem en dit jaar 90 jaar oud … of jong.

Heel veel dank aan het strijkersensemble en aan de talrijke, enthousiaste luisteraars.

Post a comment